شیر دادن مادر به نوزاد

اشتراک گذاری 1399/08/22 بازدید : 48

شیر دادن به نوزاد تاثیرات مثبت فراوانی بر مادر و نوزاد دارد. سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد می‌دهد که تا شش ماهگی به نوزاد تنها شیر مادر داده شود. بسیاری از مادران از نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد آگاهی ندارند و همین امر سبب می‌شود اینکار برای آنها به کاری سخت و طاقت فرسا تبدیل شود.

اما اگر با نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد آشنایی داشته باشید این کار به کاری دلنشین تبدیل می‌شود و دیگر خسته نمی‌شوید. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم. پس با ما همراه باشید!

آیا درد داشتن در هنگام شیر دادن به نوزاد طبیعی است؟

بهتر است بدانید که بسیاری از مادران در روزهای ابتدایی شیردهی دردی را در نوک سینه و یا کل سینه خود احساس می‌کنند. این احساس طبیعی است اما با ادامه دادن شیردهی این درد بر طرف می‌شود.

این درد می‌تواند نشانه این باشد که نوزاد به خوبی شیر نخورده است و شیر در سینه باقی مانده است. اما توجه داشته باشید اگر این درد ادامه دار شود زنگ خطری برای ابتلا به عفونت به شمار می‌رود و باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. اگر این موضوع را جدی نگیرید خطر ابتلا به سرطان سینه بالا می‌رود.


قبل از شیر دادن به نوزاد غذا بخورید!

این نکته از مواردی است که بسیاری از زنان به آن توجه نمی‌کنند و همین امر سبب می شود که شیردادن به کاری سخت برای آنها تبدیل شود.

قبل از شیر دادن باید غذا بخورید و کاملا سیر باشید. هرگز در گرسنگی به کودک خود شیر ندهید. اینکار سبب می‌شود که بدن شما ضعیف شود و دردهای عضلانی و ماهیچه‌ای شروع شود.

سرگیجه و حالت تهوع یکی از حالتهای رایجی است که بسیاری از زنانی که به تغذیه خود توجهی ندارند، در زمان شیر دادن به نوزاد خود احساس می‌کنند.

خوابیدن نوزاد در هنگام شیر خوردن به معنای سیر شدن او نیست!

بسیاری از مادران فکر می‌کنند که اگر نوزادی در حین شیر خوردن خوابید بدین معناست که سیر شده است. اما این موضوع همیشه درست نیست و در بسیاری از موارد نوزاد گرسنه است و بعد از نیم ساعت دوباره نیاز به شیر دارد و همین موضوع شما را خسته و کلافه می‌کند.

اگر نوزاد شما در حین شیر دادن خوابید بهتر است او را به آرامی از سینه خود دور کنید و پنج دقیقه صبر کنید. ممکن است در این زمان نوزاد از خواب بیدار شود و شیر بخواهد. اگر از خواب بیدار نشد بهتر است سینه خود را به دهان نوزاد نزدیک کنید.

اگر کودک سینه شما را گرفت نشان دهنده این است که گرسنه است و هنوز سیر نشده است. همین کار از دوباره کاری شما برای شیر دادن جلوگیری به عمل می‌آورد.

چگونه به نوزاد خود شیر بدهیم؟

آموختن نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد اهمیت زیادی دارد. برای انجام اینکار اول از همه مطمن باشید جایی که نشسته اید راحت است و پشت و کمر شما به خوبی محافظت می شود. بهتر است پشتی را در پشت خود قرار دهید که به راحتی بتوانید به آن تکیه بزنید.

سپس کودک را به پهلو، رو به روی سینه خود بخوابانید. انگشت خود را پایین نوک سینه نگه دارید تا کودک بتواند نوک سینه را بگیرد.

کودک را به خوبی به خود بچسبانید. اتصال پوست به پوست اهمیت بسیار زیادی در ایجاد حس امنیت در نوزادان دارد و سبب می‌شود آنها بهتر شیر بخورند و به خوبی سیر شوند.

لبهای کودک را به نوک سینه نزدیک کنید. در واکنش به این کار شما کودک دهانش را باز می کند سپس سریع کودک را به نوک سینه نزدیک کنید. در نتیجه نوک سینه به خوبی در دهان کودک قرار می گیرد و شروع به شیر خوردن می‌کند.

چگونه متوجه شویم آیا کودک به راحتی شیر می خورد یا خیر ؟

این موضوع بسیار مهم است. وقتی نوزاد شیر سینه را مک می‌زند بعد از چند بار مکیدن سینه تحریک می‌شود وشیر جریان پیدا می‌کند. در این زمان است که کودک شروع به شیر خوردن می‌کند .

وقتی مک زدن یواش آهسته و ریتمیک باشد یعنی کودک شما به راحتی در حال شیر خوردن است. اما اگر کودک کوتاهتر و طولانی تر مک بزند این کار او به این معناست که نوزاد به سختی شیر می‌‎خورد.

راه حل هایی برای رفع مشکلات رایج در زمان شیر دادن به نوزاد!

اگر هنگام شیر دادن به کودک احساس درد می کنید ممکن است به خوبی ننشسته اید و یا کودک را به خوبی در آغوش نگرفته اید. در این زمان بهتر است  به آرامی کودک را از خود دور کنید و با انگشت نوک سینه را از دهان کودک خارج کنید.

سپس بعد از اینکه به راحتی نشستید دوباره به کودک کمک کنید تا سینه شما را بگیرد.

توصیه اصلی تمامی کارشناسان سلامتی این است که به طور مدام به شیر دادن ادامه دهید و هرگز در این کار وقفه نیاندازید.

توجه به تمام مسایلی که در اینجا به آنها اشاره شد به شما کمک می‌کنند تا روند شیر دادن به نوزاد به روندی دلپذیر برای شما تبدیل شود.

به خاطر داشته باشید شیر دادن یک مهارت است که باید تمرین شود!

 

منبع : https://darookhaneonline.com/mag/breastfeeding-to-babies/